SPORT

Antrenorul Simonei Halep: Am avut un loc de muncă de vis în ultimii trei ani. Este o profesionistă desăvârşită

Aflat în vacanţă, antrenorul australian al Simonei Halep, Darren Cahill, a vorbit pentru WTA Insider despre munca sa şi despre cum e să lucreze cu liderul WTA.

"Simt că am avut un loc de muncă de vis în ultimii trei ani datorită persoanei cu care lucrez. Tot ce a realizat pe teren este minunat, dar păleşte în faţa persoanei care este Simona, a felului ei de a fi din afară terenului. Este interesant să te trezeşţi în fiecare zi, să-ţi setezi obiectivele, să încerci să faci totul un pic mai bine, să atingi anumite obiective, iar ea este o profesionistă desăvârşită! Asta este cel mai important pentru mine,  pentru că, dacă îmi petrec 30-35 de săptămâni departe de familie, vreau să fac ca aceste zile să conteze, iar Simona face asta", a declarat antrenorul australian.

Darren Cahill o antrenează pe Simona Halep de mai bine de trei ani, fără a avea un contract semnat.

Înainte să o pregătească pe româncă, antrenorul australian a lucrat cu foştii lideri mondiali Andre Agassi şi LleytonHewitt.

Simona Halep a avut în 2018 cel mai bun sezon al carierei. A câştigat primul său titlu de Mare Şlem, la Roland Garros, a mai câştigat turneele de la Shenzhen şi Montreal, şi a jucat finale la Australian OpenRoma şi Cincinnati. În plus, Simona a ocupat aproape integral în 2018 prima poziţie mondială, cu o scurtă pauză după Australian Open, când Caroline Wozniacki a trecut pe locul 1 după ce a câştigat trofeul.  De altfel, Simona a încheiat sezonul ca lider mondial, pentru al doilea an consecutiv.