SPORT

Antrenorul selecţionatei Moldovei de fotbal a fost demis. Unica candidatură, un specialist turc

post-img

Comitetul Executiv al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal a decis rezilierea contractului de interimat la selecţionata Moldovei cu antrenorul Semion Altman, în urma recomandării Comitetului de Antrenori al FMF.

Antrenorul turc Engin Firat (49 ani) este singurul candidat la postul de selecţioner al Naţionalei Moldovei.

Candidatura acestuia a fost propusă astăzi la Comitetul Executiv de către vicepreşedintele FMF, responsabil de echipele naţionale, Dragoş Hîncu.

Comitetul Executiv l-a omologat pe preşedintele FMF, Leonid Oleinicenco, să examineze candidatura lui Engin Firat şi să emită o decizie finală în cursul acestei săptămâni.

Engin Firat a activat pînă în prezent la mai multe echipe din Turcia şi Germania, în calitate de antrenor principal sau secund. Cele mai cunoscute dintre ele sunt Fenerbahce, Samsunspor sau Eintracht Frankfurt. În perioada 2007-08 a fost secundul lui Ali Daei la selecţionata Iranului.

Ultima dată Firat a antrenat în SUA, la echipa FC Dallas City.

În cazul în care candidatura lui va primi aviz pozitiv, Engin Firat va semna un contract valabil până la finalul ciclului preliminar Euro 2020. Firat ar urma să debuteze pe banca tehnică a Moldovei pe 14 noiembrie, la Paris, împotriva Franţei.