SPORT

Anglia şi Suedia sunt ultimele echipe calificate în sferturile de finală al CM 2018

post-img

uedia s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal după ce a învins Elveţia cu 1-0, graţie golului marcat în minutul 66 de Forsberg.

După ce au eliminat Italia în barajul de calificare şi Germania în grupe, suedezii au învins Elveţia cu 1-0 şi vor juca în sferturi din nou, după 24 de ani.

Elveţienii, fără doi jucători importanţi, Lichtsteiner şi Schaer, au avut o posesie mai bună a mingii, dar scandinavii şi-au creat ocazii mai multe şi mai mari.

Nordicii au avut  cea mai mare şansă, în min. 28, când Berg a reluat din careu, dar a scos Sommer.

Prima ocazie a elveţienilor a venit în min. 34, când Xhaka a şutat de la peste 30 m, dar balonul s-a dus pe deasupra porţii. Dzemaili (38) a fost găsit în careu de Zuber, dar a trimis peste poartă din poziţie ideală.

Anglia s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, în premieră la loviturile de departajare, după ce a învins reprezentativa Columbiei cu scorul de 4-3,  după prelungiri. Ultimul meci din optimile de finală a avut loc pe stadionul Spartak din Moscova.

Scorul era egal după 120 de minute de joc, Columbia - Anglia 1-1. Englezii deschiseseră scorul în minutul 57 din penalty, iar  columbienii au egalat în minutul 90+3, printr-un gol înscris de Mina. În cele două reprize de prelungiri scorul a rămas egal.