SPORT

Andreea Mitu şi Sorana Cîrstea sunt campioane de dublu la turneul WTA de la Lugano

post-img

Româncele Andreea Mitu şi Sorana Cîrstea (favoritele numărul 3) au câştigat finala turneului WTA de la Lugano, Elveţia, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce au învins perechea favorită 1 a competiţiei, Veronika Kudermetova (Rusia)/Galina Voskoboeva (Kazakhstan), cu scorul de 1-6, 6-2, 10-8.

Româncele au revenit extraordinar după ce au pierdut la 1 primul set al meciului şi au câştigat finala după o oră şi 8 minute de joc.

Andreea şi Sorana au cucerit trofeul la prima participare împreună la dublu la un turneu WTA.

Pentru Sorana Cîrstea este primul titlul de dublu cucerit în WTA după 8 ani, de la victoria obţinută la Dallas în 2011, alături de italianca Alberta Brianti. Ea are acum cinci titluri WTA la dublu. Pe lângă cele de la Dallas şi Lugano a mai câştigat la Oeiras (2010 - alaturi de Anabel Medina Garrigues), Fes (2008 - alături de Anastasia Pavlyuchenkova) şi Luxemburg (2008 - alături de Marina Erakovic).

Andreea Mitu a cucerit al patrulea titlu al carierei şi primul după cel obţinut anul trecut, la Bucureşti, împreună cu Irina Begu. Ea a mai triumfat  la Bastad (2016 - alături de Alicja Rosolska) şi Istanbul (2016 - alături de Ipek Soylu).

Andreea Mitu este a doua româncă, după Ruxandra Dragomir, care a cucerit un titlu WTA după ce a născut.

Pentru performanţa din această săptămână, cele două sportive primesc câte 280 de puncte şi un cec în valoare de 12.300 de dolari.