SPORT

AMDM retragere de pe piaţă medicamente cu substanţa activă Valsartan

post-img

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a rechemat de pe piaţa farmaceutică toate medicamentele cu conţinut de substanţă activă Valsartan, fabricată de producătorul chinez Zheijang Huahai Pharmaceuticals Co. Ltd. Totodată a fost sistată distribuirea a 22 de produse medicamentoase cu această substanţă activă, fabricată de acelaşi producătorul, către depozitele angro ale farmaciilor şi instituţii medicale.

AMDM precizează într-un comunicat de presă că Agenţia Europeană pentru Medicamente a emis o atenţionare în urma identificării impurităţii cunoscute sub denumirea de N-nitrozodimetilamina (NDMA) în substanţa activă Valsartan, fabricată de producătorul chinez Zhejiang Huahai Pharmaceuticals.

În Nomenclatorul de Stat sunt înregistrate încă 28 de produse medicamentoase care conţin substanţa activă Valsartan, fabricată de alţi producători, care nu este afectată de prezenţa impurităţii ce prezintă risc sporit pentru sănătate. Medicamentele cu substanţa activă Valsartan sunt utilizate pentru tratarea unor afecţiuni cardiovasculare.