SPORT

Amatorii şi profesioniştii sportului pe role au un teren bine dotat la Chişinău

Plimbările pe role nu mai sunt doar un mod de a petrece timpul liber. Au devenit un sport de talie internaţională, practicat şi în Republica Moldova. Acum, amatorii, dar şi profesioniştii acestui sport, au un teren bine dotat la Chişinău, inaugurat odată cu organizarea primului campionat internaţional al sportului pe role desfasurat in Republica Moldova.

În ultimii ani sportul pe role se dezvoltă tot mai mult şi în Republica Moldova. Aşa că era absolut necesară o sală, dotată după ultimele standarde, astfel încât pasionaţii sportului pe role să se poata pregăti pentru competiţiile europene.
 
„Aici  sunt disponibile role pentru profesionişti, role în care sportivii profesionişti evoluează. Acoperirea terenului corespunde tuturor cerinţelor: distanţa dintre plinte, sistemul de siguranţă, absolut totul corespunde campionatelor de talie internaţională”, spune Gleb Zaiţev, preşedintele Federaţiei Sportive Naţională de Sporturi pe Role. 
 
Ivan Şeremet este unul dintre tinerele talente în acest domeniu. Mai mult decât atât, este şi antrenor. Sportivul deţine numeroase medalii de aur la competiţii de profil:

„Senzaţie de libertate. Aceasta nu este ca pe bicicletă când ai frână şi poţi să o opreşti în orice moment.  Prolema cea mai mare este că nu ai frână deloc şi iată trebuie să improvizezi, aşa că senzaţia de libertate aici este 100 de procente”.
 
Un alt pasionat al acestui sport este Valeriu Melnic. Are 64 de ani şi prima dată la un rollerdrom l-a adus fiul său. De atunci, îşi face timp zilnic pentru role: 

„Ajută mult pentru sănătate. Poţi merge pe ele cât doreşti şi nu este neapărat să o faci toată ziua. O oră, o oră şi jumătate o poţi face, fie în interior sau afară, dacă timpul este bun şi unde este un drum bun."
 
La prima competiţie internaţională pe un rollerdrom profesionist din Republica Moldova au participat şi sportivi din Statele Unite ale Americii, Israel, Urcaina şi Bulgaria. La final, toţi concurenţii s-au ales cu diplome din partea organizatorilor.