Alexei Koşelev, primul jucător basarabean care va evolua în campionatul Japoniei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexei Koşelev, primul jucător basarabean care va evolua în campionatul Japoniei

Alexei Koşelev a devenit primul jucător basarabean care va evolua în campionatul Japoniei. Portarul în vârstă de 27 ani a ajuns la o înţelegere cu gruparea Jubilo Iwata, din Liga secundă J2. 

„Sunt foarte încântat că am ocazia să mă alătur familiei unui club minunat ca Jubilo Iwata. Îmi doresc să ajut echipa să promoveze în liga superioară. Aştept cu nerăbdare să joc cât mai curând posibil pe stadionul Yamaha, care va fi casa mea”, a declarat Alexei pentru site-ul grupării nipone.

Jubilo Iwata a început cu înfrângere, 0-1 cu FC Ryukyu, noul sezon fotbalistic în Japonia. Echipa antrenată de Masakazu Suzuki ocupă locul 18 printre 22 de formaţii.

În ultimii doi ani şi jumătate, Alexei Koşelev a apărat porţile echipei olandeze Fortuna Sittard, pentru care a jucat în 71 de meciuri. Chiar dacă mai avea contract până la sfârşitul sezonului, el a decis să se despartă de Fortuna în această iarnă. Alexei Koşelev a fost ales de suporterii echipei Fortuna cel mai bun jucător al sezonului în 2019 şi 2020. 

De-a lungul carierei, Alexei Koşelev a mai jucat pentru echipele Găgăuzia Comrat, Dacia-2 Buiucani Chişinău, Real Succes Chişinău, Sfîntul Gheorghe Suruceni, Saxan Ceadîr-Lunga, FC Tiraspol, Sheriff Tiraspol (toate, Moldova) şi Politehnica Iaşi (România). Pentru naţionala Moldovei el a evoluat în 24 de partide.

Similare
RECOMANDĂRI