SPORT

Alexandru Gaţcan şi-a încheiat cariera de fotbalist

Unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria Republicii Moldova, Alexandru Gaţcan, şi-a pus ghetele în cui. Jucătorul basarabean a anunţat că se retrage din fotbal la vârsta de 37 de ani şi spune că şi-ar dori să continue ca antrenor.

După mai bine de 20 de ani de fotbal, Alexandru Gaţcan a anunţat că-şi închieie cariera de jucător, dar nu vrea să stea departe de teren.

TELEFON ALEXANDRU GAŢCAN, fotbalist: „Deja este timpul, pentru că nu sunt tânăr. O carieră destul de superbă cu amintiri interesante. Am vrut să fiu mai aproape de familie, mai aproape de copii, să văd cum se dezvoltă. E timpul pentru o nouă viaţă, pe altă parte a fotbalului, în antrenoriat sau în altceva, vom vedea, încă nu m-am decis”.  

Alexandru Gaţcan şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Rusia, unde a evoluat la echipe precum Spartak Moscova, Spartak Celeabinsk, FC Rostov sau Krâlia Sovetov Samara. Cea mai glorioasă perioadă a sa, a fost la Rostov, unde a petrecut 11 ani.  A jucat 314 meciuri, a marcat 24 de goluri şi a oferit 26 de pase decisive, iar în 2014 a cucerit Cupa Rusiei. De asemenea, Gaţcan a evoluat cu FC Rostov şi în grupele Ligii Campionilor, unde a obţinut o victorie istorică în faţa nemţilor de la Bayern Munchen. În tricoul naţionalei Republicii Moldova, mijlocaşul basarabean a jucat 61 de meciuri şi a marcat 5 goluri. El a fost desemnat de 4 ori cel mai bun fotbalist din Republica Moldova, iar în anul 2018 a fost decorat cu ordinul gloria Muncii.