SPORT

246 de participanţi la Turneul de tenis de masă „Confucius 2018”

post-img

Turneul de tenis de masă „Confucius 2018” s-a desfăşurat la Chişinău în perioada 29-30 septembrie. La competiţie au participat 246 de sportivi din China, Ucraina, Belarus şi Republica Moldova.

Competiţia din anul curent s-a derulat la patru categorii de vârstă. La prima, cea mai competitivă, până la 39 de ani, pe primul loc s-a situat maestrul internaţional Ana Fârladanscaia din Odesa (Ucraina), care a reuşit să-i devanseze, surprinzător pentru mulţi experţi prezenţi la turneu, pe maeştrii sportului Victor Câssa (Comrat) şi Denis Ţerna (Dubăsari).

Categoria de vârstă 40-49 de ani l-a desemnat câştigător pe Igor Romanenco din Tighina. În concursul rezervat jucătorilor în vârstă până la 59 de ani a învins Alexandru Fomin din Tiraspol, care l-a depăşit în meciul decisiv pentru întâietate pe maestrul internaţional Vladimir Semipeadnâi (Chişinău). La categoria veterani 60-69 de ani, maestrul sportului Grigore Crainiucov din Tiraspol a obţinut primul loc. În aceeaşi categorie a concurat şi Gheorghe Eremia din Chişinău, în vârstă de 75 de ani, premiant la diferite turnee internaţionale. „De data aceasta concurenţa a fost foarte mare şi nu am reuşit să mă calific în finală”, a menţionat el.

La festivitatea de inaugurare a turneului a fost prezent şi a rostit o alocuţiune Ambasadorul Plenipotenţiar şi Extraordinar al Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

Premianţii concursurilor pe categorii de vârstă au fost remuneraţi cu 500, 400 şi 300 de lei, scrie Moldpres.