Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Uşilor Deschise la ONU. Vizitatorii au aflat despre proiectele implementate de ONU în Republica Moldova

Cu ocazia celei de-a 27-a aniversări de la aderarea Republicii Moldova la ONU, reprezentanţa de la Chişinău a organizat Ziua Uşilor Deschise. Peste o sută de persoane au vizitat Casa ONU şi au aflat detalii despre agenţiile, fondurile şi programele ONU, care susţin dezvoltarea Republicii Moldova.

Vizitatorii au făcut turul Casei ONU, care găzduieşte agenţiile rezidente în Republica Moldova din 1994. Organizaţia militează pentru egalitatea de gen, îmbunătăţirea serviciilor de sănătate şi crearea locurilor de muncă. ONU promovează societăţile paşnice şi incluzive şi îşi propune să îndrepte lumea pe calea dezvoltării durabile.

„Toţi cei veniţi au putut vedea cu ce se ocupă ONU, au putut vizita unele dintre agenţiile noastre: UNICEF, Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie sau Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare”, a declarat Christine Petre.

Reabilitarea victimelor violenţei în familie, consolidarea supremaţiei legii, sporirea nivelului de participare a femeilor în politică sunt doar câteva dintre proiectele ONU implementate în Republica Moldova.

ONU a fost fondată în anul 1945 pentru a menţine pacea şi securitatea internaţională şi pentru a promova progresul social.
Similare
RECOMANDĂRI