Ziua Mondială a Sănătăţii. Mesajele prim-ministrului şi a ministrului Sănătăţii
Vizualizari:

Ziua Mondială a Sănătăţii. Mesajele prim-ministrului şi a ministrului Sănătăţii

Astăzi în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Sănătăţii. În acest an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dedicat această zi asistenţilor medicali şi moaşelor.

„Trecem acum printr-o perioadă complicată, când fiecare dintre noi a înţeles valoarea cuvântului sănătate, valoarea lucrătorilor medicali şi valoarea sistemului de sănătate. Astăzi, lucrătorii medicali sunt în prima linie în lupta cu infecţia COVID-19, lupta pentru viaţa şi sănătatea oamenilor. Lupta, din care, doar împreună vom ieşi invingători.

Dragi lucrători medicali,

Îmi exprim recunoştinţa şi Vă mulţumim pentru abnegaţie, profesionalism, devotament şi grija pentru oameni.

Aveţi tot respectul şi aprecierea întregii societăţi şi acum mai mult ca niciodată ne dorim ca imaginea lucrătorilor medicali din Republica Moldova să fie reabilitată”, este mesajul ministrului Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu.

 

„Nici într-un an de cînd OMS a instituit această Zi importantă în calendar, semnificaţia ei nu a fost atât de importantă şi evidentă. În aceste zile şi săptămâni oamenii de pe întregul glob înţeleg din nou adevărata valoare a sănătăţii. Dar şi a medicilor şi lucrătorilor medicali, care stau mereu de veghe pentru sănătatea noastră.

Tratamentul şi grija care le demonstraţi zilnic, dedicaţia faţă de meserie şi profesionalismul Dumneavoastră sunt cheia încrederii că vom depăşi acest pericol imens pentru umanitate - pandemia COVID-19. Muncind zilnic, Dumneavoastră colectaţi şi examinaţi date, îmbunătăţiţi continuu capabilităţile de tratament şi, drept rezultat, avem deja zeci de pacienţi vindecaţi.

În acest an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat ca Ziua Mondială a Sănătăţii să fie dedicată asistenţilor medicali şi moaşelor pentru a accentua rolul lor în realizarea actului medical, dar şi tuturor celor care stau la straja sănătăţii.

Acum, probabil ca niciodată, toată societatea şi toţi liderii politici înţeleg cât de puţin timp şi atenţie au acordat sistemului de sănătate de-a lungul anilor. Cu toţii înţelegem că sistemul de sănătate trebuie modernizat şi trebuie schimbată atitudinea faţă de lucrătorii medicali. Omenirea a primit o mare lecţie, pe care nu are dreptul să nu o însuşească.

Stimaţi lucrători medicali,
Folosesc această ocazie pentru a confirma respectul faţă de devotamentul Dumneavoastră şi Vă asigur de aprecierea înaltă a grijii de oameni pe care o demonstraţi zi de zi.

Datorită muncii Dumneavoastră suntem plini de încredere că vom depăşi curând criza şi vom reveni la ritmul normal al vieţii.

Vă dorim să aveţi parte de sănătate şi prosperitate în familii, să fiţi mereu respectaţi, înţeleşi şi apreciaţi în societate”, este mesajul premierului Ion Chicu. 

Similare
RECOMANDĂRI