Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Internaţională a Familiei a fost stabilită pe data de 15 mai, de către ONU, în anul 1993

Familia–simbol şi valoare supremă" este motto-ul după care se conduc în viaţă Ion şi Nina Stratulat. În ajunul Zilei Internaţionale a Familiei, vă prezentăm povestea de viaţă a doi profesori, care formează un cuplu de 53 de ani.

Astăzi, cei doi au venit să împărtăşescă din experienţa lor de familie tinerei generaţii, în cadrul unei conferinţe publice organizate de Biblioteca Naţională.

Ion şi Nina sunt pedagogi de profesie. S-au căsătorit în anul 1966. Pe atunci el avea 25 de ani şi ea 19. Îşi amintesc şi acum emoţiile trăite atunci şi spun că nici nu au observat când au trecut anii.

Se susţin reciproc în tot ceea ce fac iar exemplul lor l-au urmat şi copiii. Pentru cei tineri familia înseamnă, în primul rând, siguranţă.

Soţii Stratulat au avut şi un mesaj pentru tânăra generaţie. Psihologul Larisa Cuzneţov le-a explicat adolescenţilor cât de importantă este familia, ca valoare supremă şi ca nucleu al societăţii.

Ziua de 15 mai a fost declarată Ziua Internaţională a Familiei prin rezoluţia adoptată pe 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

 
Similare
RECOMANDĂRI