Ziua Avocatului este marcată astăzi prin organizarea unui maraton
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Avocatului este marcată astăzi prin organizarea unui maraton

Anual, pe 9 septembrie, este marcată Ziua Avocatului. Cu această ocazie, apărătorii din Republica Moldova se vor aduna la Valea Morilor, unde vor alerga în jurul lacului îmbrăcaţi în tricouri cu inscripţia ,,Avocaţii – toleranţă zero faţă de corupţie”, pe care le vor primi cadou.

Despre aceasta a declarat pentru IPN decanul Baroului de avocaţi din Chişinău Emanoil Ploşniţa.

Potrivit lui Emanoil Ploşniţa, maratonul este organizat pentru a da un semnal societăţii că avocaţii sunt pentru combaterea corupţiei din sistemul judecătoresc şi că mita nu este acceptată de ei. Cursa va ţine atâta timp cât va rezista la alergat ultimul participant. Premii nu sunt prevăzute, dar după desfăşurarea maratonului toţi sunt invitaţi la o cafea. Tot astăzi, 9 septembrie, Uniunea Avocaţilor organizează Ziua uşilor deschise. Avocaţii şi avocaţii stagiari sunt invitaţi, de către preşedinta uniunii Nina Lozan la discuţii, pentru a împărtăşi bucuria de a fi avocaţi şi pe cea de a-şi vedea colegii.

„Vă urez tenacitate şi perseverenţă în exercitarea profesiei nobile, chiar dacă situaţia, realitatea şi condiţiile nu sunt întotdeauna prielnice pentru a ne manifesta plenar, acestea fiind dictate de acelaşi sistem rigid în care legile se respectă în continuare doar selectiv, în care avocatura mai are până a fi recunoscută parte egală în actul de justiţie, în care deciziile continuă a fi luate nu numai în instanţa de judecată”, se spune în mesajul de felicitare al Ninei Lozan, transmis avocaţilor cu prilejul zilei profesionale.

În Republica Moldova activează peste două mii de avocaţi.
Similare