Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zeci de motociclişti au protestat, astăzi, în faţa Inspectoratului General de Poliţie

Zeci de motociclişti au protestat astăzi, în faţa Inspectoratului General de Poliţie. Ei cer să se facă dreptate după ce un om a murit şi altul a fost rănit în urma unui accident în care a fost implicată o maşină de poliţie. Incidentul s-a produs în Găgăuzia. Protestatarii au semnat şi o petiţie prin care cer investigarea cazului.

La protest a venit şi motociclistul care a supravieţuit în urma impactului cu maşină de poliţie. El susţine că circula regulamentar, iar poliţiştii ar fi oprit brusc în faţa lui şi a colegului care a murit.

„Eram în coloană, eu mergeam primul din coloană când poliţia a intrat în direcţia noastră de mers, eu am fost primul care la impact m-am lovit în maşina de poliţie şi deja persoana care a decedat a fost a doua. Eu sunt prezent aici drept mulţumire comunităţii motocicliştilor că ei au organizat evenimentul respectiv”, a declarat motociclistul Nicolae Lupaşcu.

„Tot grupul s-a strâns, astăzi, aici că să protesteze împotriva a „dezmăţului poliţiei” pentru că poliţia nu are metode bune de a opri un motociclist decât să iasă pe contrasens şi să-l ciocnească”.

„Eu conduc de la 12 ani, acum am 56 şi aşa ceva nu a fost niciodată ca poliţistul să facă aşa ceva. Chiar şi pe timpul Uniunii Sovietice, dar acum băieţii nu încălcau regulile de circulaţie şi poliţia a ieşit pe contrasens”.

„Noi am ieşit, am venit astăzi aici ca să cerem în mod organizat tratarea acestui caz, acestui accident care a dus la decesul omului, în mod transparent, echitabil şi sperăm că vinovaţii vor fi pedepsiţi pe dreptate”.

„Eu spun că e ok să vină mai bine la motociclişti acasă pentru că efectuarea manevrelor anume pe drum ce implică impactul dintre motociclişti şi maşină, foarte des e mortal. De asta eu spun că ar fi mult mai bine să afle cam cine este motociclistul şi să implementeze anumite amenzi puţin mai drastice, dar în fine motocicliştii ar trebui să fie descurajaţi de a merge mai repede prin alte metode”.

„Conştientizând faptul că ceea ce s-a întâmplat este ieşit din comun şi ar putea să se întâmple cu oricare din noi, punându-ne viaţa şi sănătatea în pericol, protestăm vehement contra acţiunilor de genul dat din partea organelor de poliţie”.

Manifestanţii au semnat o petiţie prin care cer efectuarea unei anchete obiective şi transparente a cazului în care a decedat motociclistul.

„Noi ne dorim ca poliţia să ne protejeze de dezmăţ şi să menţină ordinea publică, însă dacă dezmăţul vine din partea poliţiei, atunci aceasta este o problemă mare a societăţii”.

Accidentul s-a produs în apropierea localităţii Chirsova din raionul Comrat. Poliţiştii spun că erau în patrulare în urma unei sesizări, iar motocicliştii se deplasau cu viteză excesivă.
Similare
RECOMANDĂRI