Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zeci de elevi din localitatea Vulcăneşti, raionul Nisporeni, riscă să nu se mai întoarcă la şcoală de la 1 septembrie. Autorităţile vor să închidă gimnaziul din sat

Zeci de elevi din localitatea Vulcăneşti, raionul Nisporeni, riscă să nu se mai întoarcă la şcoală de la 1 septembrie. Nu din cauza pandemiei de coronavirus ci pentru că autorităţile vor să închidă gimnaziul din sat. Motivul ar fi că sunt prea puţini copii. Precizăm că Gimnaziul din Vulcăneşti este singura instituţia de învăţământ din Republica Moldova care este frecventată doar de copii de etnie romă.

Consiliul Raional din Nisporeni a luat decizia să închidă gimnaziul din localitatea Vulcăneşti pentru că nu prea mai ar avea cine să vină la şcoală. Autorităţile au propus elevilor să meargă la şcolile din satele vecine.

Refuzul este însă categoric iar părinţii susţin că, în alte parte, copiii lor ar fi discriminaţi.

Preşedintele raionului, Vasile Mărcuţă, susţine că decizia de a închide şcoala a fost luată pentru că era frecventată de foarte puţini copii.

„Sunt zile când nu este niciun copil în şcoală, sunt zile când sunt trei copii. Deci ei nu prea frecventează şcoala în timpul anului…ei la 13 ani fac familie”, a declarat VASILE MĂRCUŢĂ, preşedintele raionului Nisporeni.

Decizia Consiliului Raional de a închide gimnaziul ar putea fi revizuită până la 1 septembrie. Şansele sunt minime.

Satul Vulcăneşti din raionul Nisporeni este singura localitatea din Republica Moldova în care trăiesc doar cetăţeni de etnie romă.
Similare
RECOMANDĂRI