Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Violenţa în familie este una dintre cele mai grave probleme sociale in Republica Moldova. Povestea unei adolescente din Călăraşi abuzată sexual chiar de propriul tată

Violenţa în familie este una dintre cele mai grave probleme sociale in Republica Moldova. Sunt zeci de victime, multe dintre ele tăcute sau, mai grav, uitate de autorităţi. O adolescentă din Călăraşi a fost abuzată sexual chiar de propriul tată. Fata a fost salvată din mâine agresorului de sora mai mare, care a avut curaj şi a făcut o plângere la Poliţie. Victima a primit ajutor în cadrul proiectului "Apartamentul Social spre Independenţă " iniţiat de Misiunea Socială Diaconia, a Mitropoliei Basarabiei şi încearcă să înceapă o nouă viaţă. Aflaţi povestea în reportajul ce urmează.

Copilăria este perioada cea mai frumoasă din viaţa fiecărui om. Nu şi în cazul unei adolescente, căreia o să-i spunem Anişoara, din raionul Călăraşi. Inocenţa ei a fost călcată în picioare chiar de propriul tată.

 Calvarul Anişoarei a început după decesul mamei.

ANIŞOARA, beneficiar, Proiectul ""Apartamentul Social": „Mama, când noi încă eram mici cosuma alcool şi tata pentru asta o bătea, foarte tare. Mama  adecedat din cauza bolii”.

Tatăl fetei avea patima alcoolului şi a început să-şi molesteze fiica când aceasta avea 15 ani.

ANIŞOARA, beneficiar, proiectul "Apartamentul Social": „Tata s-a oprit acasă, el lucra peste hotare, iar după ce a decedat mama, stătea acasă, avea grijă de noi. Neavând femeie lângă el a încercat să aibă contact sexual cu mine."

Fata a povestit totul fraţilor mai mari, dar nu i s-a dat crezare. Când tatăl a încercat să o violeze din nou, a fost văzut de sora mai mare a victimei, care a şi anunţat Politia.

Bărbatul a primit doar 7 ani de închisoare pentru viol. Fiica lui a fost inclusă în proiectul "Apartamentul social spre Independenţă" şi acum primeşte consiliere psihologică şi cazare, pentru o perioadă de un an.

ANIŞOARA, beneficiar, proiectul "Apartamentul Social": „Din prima zi mi-am găsit prietene . eu eram un tip de fată mai închisă, mai retrasă de toţi."

IRAIDA CAZAC, manager, proiectul "Apartamentul Social": „Depunem efort extraordinar, se fac activităţI cu psihologul şi de grup şi individual, cu pedagogii sociali. Din experienţa , cel mai mult ajută dragostea."

În cadrul proiectului, tânăra a urmat cursuri de bucătar-cofetar, iar recent şi-a găsit şi un loc de muncă.

ANIŞOARA, beneficiar, proiectul "Apartamentul Social": „Acuma sunt la al doilea pas din viaţa mea. Am un loc de muncă stabil  şi-mi place foarte mult."

Proiectul "Apartamentul social spre independenţă" a fost lansat în 2007 de Misiunea socială "Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei. Anual, sunt găzduite şase tinere aflate in dificultate. Până acum, 84 de fete au fost reintegrate în societate prin grija Mitropoliei Basarabiei. Potrivit Poliţiei, de la începutul acestui an, 139 de copii din Republica Moldova au fost victime ale infracţiunilor privind violenţa sexuală.
Similare
RECOMANDĂRI