Viol, jaf şi tâlhărie, comise în 30 de minute. Un tânăr de 22 de ani va petrece următorii 13 ani după gratii
Sursa foto:procuratura.md Vizualizari:

Viol, jaf şi tâlhărie, comise în 30 de minute. Un tânăr de 22 de ani va petrece următorii 13 ani după gratii

Un tânăr de 22 de ani din Ungheni a fost pedepsit cu închisoarea pentru un termen de 13 de ani, pentru viol, jaf şi tâlhărie, comise într-un interval estimativ de 30 de minute, la niciun an de la eliberarea din închisoare.

Potrivit oamenilor legii în noaptea din 2 iulie 2019, tânărul a pătruns în locuinţa unei bătrâne cu vârsta de 71 de ani din Burlăneşti, Edineţ. Acesta avea în mână un cuţit, atunci când i-a cerut bătrânei să se dezbrace. Totuşi, deşi a observat cuţitul din mâna tânărului, aceasta a refuzat. El, însă, a dezbrăcat-o forţat şi a întreţinut cu victima un raport sexual. Fapta a avut loc aproximativ la ora 23.

Imediat ce a violat victima, tânărul şi-a pus în aplicare şi planul financiar ilegal: acesta a apucat-o de păr, i-a pus cuţitul la gât şi i-a cerut bani. Totuşi, bătrâna i-a comunicat că nu are bani, iar tânărul a părăsit locuinţa.

Toate acestea au fost precedate, însă, de o altă crimă deferită justiţiei de către procurorii din Edineţ. În aceeaşi noapte, aproximativ la ora 22.30, tânărul a pătruns în gospodăria altei bătrâne cu vârsta de 62 de ani, din aceeaşi localitate. Acolo, chiar dacă a fost văzut de către proprietară, acesta i-a luat o lanternă estimată la 50 de lei şi un aparat de ras de 10 lei, apoi a bruscat-o şi a plecat.

Instanţa de judecată a analizat probele procurorului şi l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 13 ani. Totuşi, Procuratura Edineţ consideră această pedeapsă este prea blândă şi o va ataca cu apel, până la data de 14 decembrie curent.

Tânărul de 22 de ani este originar din raionul Ungheni şi trăia împreună cu o locuitoare a satului în care a comis crima, cu vârsta de peste 40 de ani. Acesta a avut şi alte abateri de la lege, atunci când în 2014 a comis un furt, dar ulterior s-a împăcat cu cei păgubiţi; în 2015 a comis un alt furt, alt viol şi vătămare intenţionată a sănătăţii unei victime – fapte pentru care a ispăşit pedeapsa cu închisoarea timp de 3 ani, în penitenciar pentru copii; iar anterior, în acelaşi an, a ispăşit o altă pedeapsă cu închisoarea, timp de 4 luni, pentru că a pătruns ilegal într-o altă locuinţă.

La această etapă, la solicitarea procurorilor, inculpatul se află în stare de arest, începând cu luna iulie 2019.
Similare
RECOMANDĂRI