Vinul Moldovei – „oaspete de onoare” al expoziţiei internaţionale „Arvinis”, în Elveţia
Sursa foto:finewine.md Vizualizari:

Vinul Moldovei – „oaspete de onoare” al expoziţiei internaţionale „Arvinis”, în Elveţia

În acest an, „Wine of Moldova” a fost ales pentru a fi „oaspete de onoare” al celei mai mari expoziţii vinicole din Elveţia, „Arvinis 2018”, care se va desfăşura la Montreux între 25 şi 30 aprilie.

Prezenţa Republicii Moldova la Montreux este posibilă datorită suportului oferit de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO) şi a partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova finanţat de USAID şi Guvernul Suediei.

13 producători autohtoni de vinuri, uniţi sub brandul naţional vinicol „Vinul Moldovei”, vor reprezenta Republica Moldova la eveniment: „Gitana”, „Agrici.Wine”, „Maurt”, „Pelican negru”, „Timbrus”, „Cimişlia Wineries”, „Bostavan”, „Purcari”, „Vinăria din Vale”, „Doina Vin”, „EtCetera”, „Fautor”, „Asconi” şi „Cricova”. Vinificatorii îşi vor expune produsele  la standul „Wine of Moldova” (cu numărul B90), instalat pe o suprafaţă de 162 m2.

Totodată, va fi prezentată oferta turistică a Republicii Moldova, inclusiv circuitele culturale, turismul rural şi vitivinicol, dar şi evenimentele care au potenţial de a atrage turiştii străini. Tur-operatorii şi ghizii profesionişti vor prezenta vizitatorilor destinaţiile orientate spre turismul gastronomic şi de aventură uşoară. Curioşii vor putea „vizita” ţara noastră cu ajutorul tururilor virtuale şi a platformei 360.moldova.travel.

„Arvinis 2018”, aflat la a 23-a ediţie, este un eveniment la care 200 de expozanţi din 20 de ţări de pe 5 continente vor expune peste 5000 de vinuri de calitate pe o suprafaţă de 5000 m2. Evenimentul se desfăşoară anual în oraşul elveţian Montreux, pe malul lacului Leman. Expoziţia este dedicată în special consumatorilor simpli : peste 80% dintre vizitatori.
Similare
RECOMANDĂRI