Vindeau droguri de peste 20 mii lei zilnic, prin intermediul magazinelor online
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vindeau droguri de peste 20 mii lei zilnic, prin intermediul magazinelor online

Oamenii legii au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, specializat în producerea, contrabanda şi circulaţia ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP, prin intermediul magazinelor online.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a cinci luni, perioadă în care poliţiştii au stabilit că membrii acesteia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare şi disciplină.
 
Pe perioada documentării, au fost acumulate probe precum că, liderul grupării a creat o reţea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicaţiei Telegram şi a atribuit rolul de  administrator unui membru al grupării cu cunoştinţe în domeniul IT.
 
Astfel, consumatorii de droguri erau ademeniţi cu oferte de preţuri şi droguri de o înaltă calitate. Zilnic prin această aplicaţie erau obţinute venituri din realizarea drogurilor de peste 20 000 lei.
 
De asemenea, liderul grupării, racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzişuri, aceştia fiind instruiţi şi remuneraţi de la distanţă, fiind exclus în totalitate contactul fizic între organizator şi curieri.
 
Locurile unde erau ascunse drogurile erau alese după reguli stricte (în apropierea şcolilor, grădiniţelor), iar coordonatele şi fotografiile cu acestea erau transmise centralizat operatorului.
 
 Ca urmare a  percheziţiilor efectuate la domiciliul persoanelor documentate, poliţiştii au depistat şi ridicat peste 5,5kg de droguri de tip PVP cu o valoare totală de peste 3000 000 lei, un gram de PVP fiind realizat cu 450 – 600 lei consumatorilor.
 
În cadrul percheziţiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile, calculatoare şi alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate şi gestionate platformele de comunicare şi conturile electronice de plată.
 
La fel, au fost depistate peste 150 de pliculeţe cu droguri de tip PVP pregătite pentru realizare, peste 500 pacheţele Zip – Lock destinate pentru distribuirea drogurilor, un cântar electronic la scara mică, un pistol traumatic, bani în sumă de peste 30000 lei în diferită valută proveniţi în urma realizării drogurilor.
 
Drept rezultat al acţiunilor de urmărire penală, au fost reţinute cinci  persoane, o femeie  de 19 ani, care se cercetează în stare de libertate şi patru  bărbaţi cu vârsta cuprinsă între19 şi 27 de ani, toţi au primit arest pentru 30 zile.
 
De asemenea, a fost depistată o încăpere care era utilizată în calitate de loc de distracţie, de consum al băuturilor alcoolice. Toate produsele erau comercializate fără a fi însoţite de certificate de calitate, localul nu avea o autorizaţie de funcţionare. Tot aici se organiza consumul drogurilor.
 
Dacă vinovăţia va fi demonstrată, bănuiţii riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.
Similare
RECOMANDĂRI