Viitorii ofiţeri de informaţii şi securitate au depus jurământul de credinţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Viitorii ofiţeri de informaţii şi securitate au depus jurământul de credinţă

O nouă generaţie de ofiţeri de informaţii şi securitate au depus jurământul de credinţă. Ceremonia a avut loc, în premieră, în faţa monumentului dedicat eroilor organelor securităţii statului, inaugurat în acest an de Ziua Memoriei. La eveniment au participat conducerea Serviciului de Informaţii şi Securitate, corpul de comandă şi profesoral-didactic, precum şi membrii familiilor tinerilor ofiţeri.

Directorul SIS, Mihai Balan, şi-a exprimat aprecierea faţă de hotărârea şi curajul studenţilor de a alege să activeze în domeniul informaţiilor şi le-a vorbit despre complexitatea profesiei şi caracterul confidenţial al activităţii.

În alocuţiunea sa, Valeriu Furdui, rector al Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate "Bogdan, întemeietorul Moldovei”, i-a îndemnat pe tineri să dea dovadă de perseverenţă, onestitate, multă responsabilitate pentru a obţine rezultate bune la învăţătură. 

Conform tradiţiei, festivitatea se desfăşoară odată cu sărbătorirea Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate "Bogdan, întemeietorul Moldovei”, care la 10 septembrie a marcat 15 ani de la creare.

 
Similare