Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Voluntarii vor să restaureze cinematograful de vară din sectorul Buiucani

Şi-au reunit forţele pentru o faptă bună. Mai mulţi tineri voluntari muncesc de o săptămână la renovarea cinematografului de vară din sectorul Buiucani din Chişinău. Chiar dacă lucrările sunt încă în toi, iar până la finalizarea procesului de restaurare mai sunt câteva zile, rezultatul muncii lor este vizibil de pe acum.

Au întărit scena şi au vopsit scaunele în culorile tricolorului. De şapte zile, mai mulţi voluntari muncesc pentru a da o nouă imagine cinematografului. Acţiunea nobilă îşi propune să scoată locatarii din regiune la filme în aer liber sau la alte spectacole de divertisment.
 
Încercările de a obţine o sponsorizare din ţară nu au avut succes. Perseverenţa i-a ajutat să obţină un grant european de peste şapte mii de euro, care a făcut posibilă demararea cu succes a proiectului. Trecătorii, care i-au admirat pe voluntari la muncă, s-au declarat mândri că în Republica Moldova există tineri care încearcă să schimbe lucrurile în bine. Oamenii spun că vor veni cu drag la cinematograful restaurat.
 
Autorizaţia pentru demararea lucrărilor de restaurare a fost obţinută cu greu, dar după un an, voluntarii demonstrează că din investiţii puţine pot fi realizate lucruri mari pentru întreaga comunitate.
Similare