Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Voluntarii care au luptat pe Nistru i-au comemorat pe combatanţii căzuţi în luptă

Eroii care au căzut în luptele de pe Nistru au fost comemoraţi astăzi. În amintirea lor s-au depus coroane la monumentul lui Ştefan cel Mare. Voluntari din mai multe localităţi ale Republicii Moldova îi onorează în fiecare an pe camarazii care şi-au dat viaţa pentru patrie.

Ziua de 19 iunie este o zi de doliu, marcată de amintiri grele pentru cei care au mers la luptă pe Nistru, chiar dacă nu erau pregătiţi şi nu aveau armamentul necesar. Vladimir Vlas, din localitatea Mereni, avea pe atunci 42 de ani. S-a dus benevol la luptă, lăsându-şi acasă soţia şi un copil. Nu i-a fost uşor să aleagă între familie şi câmpul de luptă, dar destinul Republicii Moldova a fost totuşi mai important.
 
Cei care au mers la luptă nu vor uita niciodată clipele de groază din tranşee, chiar dacă acum armele au tăcut şi s-a asternut liniştea.  
 
În luptele de pe Nistru şi-au pierdut viaţa sute de combatanţi şi peste o mie au fost răniţi. De 26 de ani, voluntarii din războiul pentru apărarea teritoriului Republicii Moldova îi comemorează pe eroii căzuţi.
Similare