VIDEO. Un minor suspectat că a comis nu mai puţin de 16 furturi de maşini, prins de poliţie după o urmărire pe străzile din Chişinău
Vizualizari:

VIDEO. Un minor suspectat că a comis nu mai puţin de 16 furturi de maşini, prins de poliţie după o urmărire pe străzile din Chişinău

Un minor în vârstă de 17 ani, domiciliat în capitală, a fost reţinut de ofiţerii de investigaţie a Inspectoratului de Poliţie Botanica şi Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipilui Chişinău, pentru comiterea mai multor furturi de maşini.

Într-un comunicat al Poliţiei capitalei se arată că oamenii legii au fost alertaţi de către proprietarii unităţilor de transport care îşi parcau maşinile, iar dimineaţa nu le mai găseau. În acest context, la inspectoratul Botanica s-au adresat cu plângere 6 proprietari de maşini care le-au fost furate, iar la inspectoratul  Buiucani au fost înregistrate 2 cazuri.

Unităţile de transport furate de individ erau de modele ,,Toyota”,  ,,Dacia”,  ,,Opel” ,,VW” şi ,,Mercedes”. Ulterior, automobilele erau depistate de forţele de ordine abandonate şi avariate. Prin acţiunile lui, minorul a cauzat un prejudiciu material  în valoare totală de 126 000 lei .
 

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de poliţişti, suspectul a fost localizat şi reţinut, acesta fiind escortat la inspectorat pentru audieri şi stabilirea tuturor circumstanţelor.În cadrul acţiunilor procesual penale, poliţiştii au stabilit că minorul, pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, a comis cel puţin 16 furturi de maşini pe teritoriul capitalei. 

n cadrul audierilor minorul, şi-a recunoscut vinovăţia, comunicând că pătrundea în automobile prin deteriorarea încuietorilor, după care le fura cu scopul de a se plimba prin capitală, după care le abandona.

Este de menţionat că minorul  a mai fost cercetat penal pentru infracţiuni similare.

În privinţa minorului au fost pornite mai multe cauze penale pentru furtul unităţilor de transport, infracţiune care, conform legislaţiei în vigoare, se pedepseşte cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

Totodată, ofiţerii de investigaţie întreprind măsuri speciale de investigaţie în stabilirea complicităţii lui şi în alte cazuri săvârşite pe teritoriul capitale cât şi alte persoane implicate în aceste infracţiuni.

Similare
RECOMANDĂRI