VIDEO. Sute de litri de alcool etilic şi peste 20 de mii de ţigări fără acte de provenienţă, confiscate de vameşi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Sute de litri de alcool etilic şi peste 20 de mii de ţigări fără acte de provenienţă, confiscate de vameşi

Jumătate de tonă de alcool etilic, fără acte şi peste 20 de mii de ţigarete de provenienţă transnistreană, au fost ridicate de Ofiţerii echipelor mobile ale Serviciului vamal.

Primul caz a avut loc în apropiere de localitatea Cobuşca Veche, raionul Anenii Noi, într-un automobil de marca Dodge, cu numere de înmatriculare transnistrene. În urma controlului efectuat în salonul şi portbagajul mijlocului de transport, funcţionarii vamali au depistat, sub bordul maşinii, un furtun cu robinet din care curgea un lichid incolor cu miros specific de alcool etilic.


 


Alcool a fost depistat şi în cel de-al doilea caz, fiind ridicate, din portbagajul unui autoturism Toyota Yaris, 50 de butelii din plastic cu un volum total de 50 de litri, pentru care şoferul nu a putut prezenta niciun act de provenienţă.În cadrul verificărilor s-a stabilit că podeaua autoturismului a fost modificată astfel încât să fie posibilă transportarea diferitor lichide într-un loc special amenajat, din care au fost extrase, prin intermediul a două robinete improvizate, 550 de litri de alcool etilic.

Cea de-a trei reţinere a avut loc pe o stradă din municipiul Chişinău, atunci când echipele mobile au identificat în trafic un cetăţean moldovean, care transporta în autoturismul său produse din tutun. În lipsa actelor de provenienţă, a fost dispusă efectuarea unui control fizic detaliat al automobilului, în urma căruia au fost ridicare 20.000 de ţigarete fără timbre de acciz, mărcile ”MAC” şi ”Dubao”.

În toate cele trei cazuri, conducătorii auto nu deţineau niciun act confirmativ asupra loturilor transportate, încercând să eschiveze de la achitarea plăţilor vamale pentru mărfurile accizate.

Ca rezultat, ţigaretele şi alcoolul au fost reţinute, iar cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru elucidarea tuturor circumstanţelor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Similare
RECOMANDĂRI