Sursa foto:politia.md Vizualizari:

VIDEO. Surprins chiar de proprietar în timp ce fura dintr-o maşină. Ce a urmat

Un bărbat în vârstă de 29 ani, locuitor a capitalei, a fost reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat penal pentru furt. Cazul a avut loc la data de 07 februarie, în timp ce individul se afla pe str. Burebista din sect. Botanica, când prin deteriorarea lacătului a pătruns în automobilul de model „Dacia Logan”, ce era parcat lângă piaţă, de unde a sustras o automagnitolă de model  „PIONEER”, la preţul de 1 900 lei.

Ulterior în timp ce proprietarul unităţii de transport, un bărbat în vârstă de 36 ani, se apropia de automobil a observat un individ cu automagnitola în mână, încercând să părăsească locul infracţiunii, pe care l-a stopat. La faţa locului a fost solicitată grupa operativă a Inspectoratului de Poliţie Botanica, pentru documentarea cazului.

În cadrul investigaţiilor poliţiştii au stabilit complicitatea individului în cel puţin 7 cazuri de sustragere din automobile, din sectorul Botanica a capitalei. Acesta pătrundea în automobile prin deteriorarea geamurilor şi a lacătelor de unde sustrăgea bunuri materiale şi accesorii.

Totodată în cadrul acţiunilor procesual penale acesta şi-a recunoscut vinovăţia, comunicând că accesoriile sustrase le vindea obţinând un profit.

Conform legislaţiei penale în vigoare, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de 180 la 240 ore sau  închisoare pe un termen de până la 4 ani.

De asemenea poliţiştii întreprind măsuri de investigaţie privind implicarea tânărului şi în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul mun. Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI