Sursa foto:CECCAR Business Magazine Vizualizari:

VIDEO. Studenţii de la UTM vor beneficia de diplome duble de masterat

Masterat în diplomă dublă. De asta vor avea parte studenţii Universităţii Tehnice din Moldova. Instituţia a încheiat mai multe acorduri de colaborare cu Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava. Acestea le vor permite studenţilor din cele două ţări să facă masteratul concomitent la două instituţii şi să obţină o diplomă dublă.

Acordurile semnate de reprezentanţii celor trei universităţi din România şi Republica Moldova vor oferi masteranzilor noi oportunităţi de studii şi cercetare.

„Astfel vom oferi o alternativă studenţilor din Republica Moldova să-şi facă studiile concomitent şi acasă şi într-o universitate din Uniunea Europeană, beneficiind de avantajele ambelor sisteme, de competenţele pe care le poate oferi fiecare universitate în parte”, a declarat rectorul UTM, Viorel Bostan.

„Un student care lucrează în baza acestui acord practic va obţine în final două diplome distincte de la universitatea din Moldova şi cea din Suceava”, a menţionat Valentin Popa, rectorul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava.

În baza acestor acorduri vor fi sincronizate planurile de studii pentru masterat, dar reprezentanţii instituţiilor de învăţământ nu exclud că în curând acestea se vor extinde şi pentru studiile de licenţă şi cele de doctorat.

„Ceea ce facem astăzi sperăm să reprezinte mai mult pentru societatea moldoveană şi anume să ţină tinerii aici în Republica Moldova, să-i întoarcem acasă, astfel încât ingineria să poată contribui la dezvoltarea acestei societăţi, aşa cum trebuie să contribuie şi în România”, a spus rectorul Politehnicii din Bucureşti, Mihai Costoiu.

Mai mult, Universitatea Tehnică a Moldovei a primit oficial invitaţia de a adera la Alianţa Română a Universităţilor Tehnice.
 
Similare