Sursa foto:Provincial.md Vizualizari:

VIDEO. Strigăt de ajutor al unui înger. Maria Molişteanu are nevoie de 1500 de euro pentru investigaţii medicale în Italia

La numai un an şi opt luni suferă de o boală care ar secera la pământ pe oricine. Dorinţa de viaţa şi puterea pe care o are un ghem de om îi surprinde chiar şi pe medici.

Este povestea Măriuţei Molişteanu care, pentru a se însănătoşi, are nevoie urgent de investigaţii şi tratament într-o clinică din Italia. Are nevoie de 1500 de euro, o suma uriaşă pentru familia ei. Micuţa a fost diagnostică cu Hepatita B şi D la numai trei luni. De atunci, părinţii au tot bătut la uşile medicilor şi au făcut nenumărate analize şi investigaţii medicale.

„Când ne ducem la medici şi dăm analizele din venă, începe a fugi, a striga”, mărturiseşte mama micuţei.

Boala avansează şi niciun medicament nu o ajută pe micuţă să se facă bine.

„Au venit analizele şi sunt atât de rele încât hepatita asta se transformă în ciroză. Mi-a spus de urgenţă să plecăm peste hotare, că aici până la 2 ani nu poţi să îi faci nimic. Dar dacă aşteptăm aşa mult timp până la doi ani putem să pierdem fata. Sau să se agraveze mai tare şi va trebui transplant de ficat. La oamenii mari care au ciroză analizele sunt mai bune decât la ea”, a adăugat Svetlana Molişteanu.

Au tot întrebat printre cunoscuţi şi au aflat de o clinică în Italia, care este gata să facă toate analizele necesare şi să stabilească tratamentul, absolut gratuit. Problema este că nu au bani pentru cazarea în Italia, timp de două luni. Au nevoie de 1500 de euro, bani care speră că vor fi donaţi din suflet de oameni buni.

„Eu din păcate nu pot lucra, aştept a doua fetiţă. Dar soţul cu cât poate ne ajută. Se duce unde îl cheamă. Să lucrezi undeva oficial este numai 3000 de lei şi nu face. Noi avem tratament, doar nişte pastile costă 380 de lei”, mai spune femeia.

Nevoia de bani l-a facut pe tatăl Mariei, Constantin, să apuce drumul străinătăţii. În Germania va câştiga mai mulţi bani decât aici, speră el.

„Loc de muncă este, dar nu pot pleca acum deocamdată. Soţia e însărcinată, fata e bolnavă. Dar în timpul apropiat voi pleca”, a declarat tatăl fetiţei.

Cei care vor să facă o faptă bună şi să-i ofere o şansă Mariei să se pună pe picioare, îi pot contacta familia la numărul de telefon 079202330 sau pot dona cât îi lasă inima pe site-ul www.caritate.md.
Similare