Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Statul român oferă peste 5 mii de burse elevilor basarabeni. Povestea unei studente care îşi construieşte viitorul departe de casă

Vă prezentăm o poveste simplă, dar impresionantă a unei tinere din Republica Moldova, care îşi clădeşte un viitor în România. Nu a fost uşor, la început, să se acomodeze cu noile locuri, reguli, sau să îşi facă prieteni. Dar cu timpul învaţă să se integreze şi se simte ca acasă printre colegii români.

Sofia a venit să înveţe la Cluj-Napoca, în urmă cu un an. Acum este în clasa a zecea şi studiază gastronomia la Colegiul Raluca Ripan. Dacă ar fi rămas acasă, în satul Călugăr, din raionul Făleşti, nu crede că ar fi avut aceleaşi perspective. 

Colegii au primit-o cu braţele deschise, aşa că Sofia şi-a făcut repede prieteni. Dorul de casă este însă cel mai greu de îndurat, deşi vorbeşte zilnic cu familia.

Zeci de elevi, ca şi Raluca, bursieri ai statului român, învaţă la colegiul clujean. Majoritatea provin din mediul rural. Au preferat să studieze departe de casă pentru a se realiza. 

Pentru că s-a îndrăgostit de Cluj-Napoca, Sofia visează să rămână aici la facultate şi, poate, să îşi construiască o carieră, în ţara care a "adoptat-o". 
Similare