Sursa foto:Sibiu 100% Vizualizari:

VIDEO. Spitalul din Soroca a fost aprovizionat cu pungi pentru transfuzie

Nu mai sunt nevoiţi să meargă pâna la Bălţi pentru a primi sânge. Este vorba despre pacienţii de la spitalul raional din Soroca, ce aşteptau uneori şi câteva luni ca Centrul de Transfuzie să primească pungi pentru sânge. Acum, voluntarii pot dona sânge chiar în cadrul spitalului.

De mai bine de o lună, medicii de la Spitalul raional din Soroca se confruntau cu lipsa pungilor pentru prelevarea sângelui. Astfel, rudele pacienţilor erau nevoite să aducă sânge de la centrul specializat din Bălţi. Acum problema a fost soluţionată, iar voluntarii fac coadă pentru a dona sânge.

Acum, spitalul are în stoc toate grupele de sânge. Problema pungilor pentru transfuzie s-a regăsit în toată ţara. Timp de 3 luni, medicii din spitalele raionale nu au avut posibilitatea să preleveze sânge de la donatori. Sistemul de Sănătate din Republica Moldova are nevoie, lunar, de circa 6000 de donări de sânge. În prezent, donările voluntare constituie peste 85%, alte 15% fiind acoperite cu ajutorul rudelor pacienţilor. Printr-o singură donare de sânge pot fi salvate trei vieţi. 

 
Similare