Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Spitalul din Soroca a devenit adăpost pentru persoanele fără casă

Vara în stradă, iarna la spital. Secţia de internare a Spitalului Raional din Soroca a devenit adăpost pentru persoanele fără locuinţă. Deşi în oraş există un centru pentru cei care trăiesc pe străzi, mulţi dintre ei nu pot ajunge acolo pentru că nu au acte de identitate.

Iurie Luţa povesteşte că a rămas în stradă după ce sora i-ar fi vândut casa. O perioadă a lucrat cioban şi dormea la stână. De când i-a fost amputat un picior, doarme pe unde apucă. Bărbatul spune că, deseori, în perioada rece a anului Secţia de internare a spitalului îi devine adăpost.
 
În aceeaşi situaţie este şi Igor Diacenco. Se află în spital de mai bine de o lună, după o operaţie la picior. Deşi urma să fie externat, bărbatul mai zăboveşte pentru că nu are unde să meargă.

Medicii spun că, de multe ori, persoanele fără adapost sunt plimbate cu ambulanţa de la spital la centrul de plasament, şi invers, pentru că nu au acte de identitate.
 
Potrivit regulamentului, la Centrul de plasament din Soroca pot fi adăpostite doar persoanele cu viză de reşedinţă în oraş şi care se pot îngriji.
 
Între timp, Secţia de internare a spitalului raional a devenit loc de adăpost pentru oamenii străzii. Administraţia instituţiei a bătut pe la toate uşile posibile ca să găsească soluţii.
 
La Centul de plasament pentru oamenii străzii din Soroca se adăpostesc, în prezent, 7 persoane.
 
Similare