Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Spărgători de seifuri prinşi de poliţie

Un grup criminal, specializat în tâlhării, jafuri şi furturi din oficiile de schimburi valutare, a ajuns în vizorul oamenilor legii. Membrii grupării au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani şi sunt originari din UTA Găgăuzia.

Primul caz a avut loc în luna martie, când suspecţii au pătruns în blocul Universităţii de Stat a Moldovei, au deteriorat terminalul de plată şi au sustras  8200 de lei. Alt caz a fost înregistrat în luna mai, în or. Durleşti. Bănuiţii au intrat într-un magazin alimentar şi au cauzat prejudicii de peste 530 000 de lei.

Potrivit datelor obţinute de către poliţişti, bănuiţii aveau o schemă bine organizată prin care comiteau infracţiunile. Aceşia purtau de fiecare dată cagule, mănuşi, erau dotaţi cu echipamente pentru spargerea seifurilor, inclusiv răngi metalice. Ei circulau cu un automobil care avea diferite plăcuţe de înmatriculare.

Capul grupării criminale a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat penal pentru tâlharie şi sustrageri în proporţii deosebit de mari. Pentru aceste infracţiuni, el riscă până la 15 ani de închisoare. Alt membru este arestat în Germania, iar încă trei au mandate de arestare pentru infracţiuni similare comise în aceeaşi perioadă.

Similare
RECOMANDĂRI