Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Societatea din Republica Moldova este dominată de prejudecăţi legate de femei

Femeile din Republica Moldova încă mai luptă cu stereotipurile atunci când este vorba de implicarea lor în politică sau business. Doamnele, reunite la un forum în Chişinău, spun că trebuie să lucreze de două ori mai mult ca să se menţină la acelaşi nivel cu bărbaţii.

Şi nu pentru că ar fi mai puţin competente, ci pentru că societatea, profund patriarhală, respectă doar pe hârtie principiul egalităţii de şanse.
 
Cristina Pascari este o tânără antreprenoare din Republica Moldova. Dragostea pentru ţară a determinat-o să promoveze în străinătate tradiţiile, bucatele, dar şi drapelul Republicii Moldova. Tânăra a iniţiat platforma on-line „Dor de Moldova”, graţie căreia orice conaţional, stabilit oriunde în lume, poate comanda pe internet produse moldoveneşti.

Cristina spune că de multe ori se ciocneşte de prejudecăţi legate de faptul că este femeie şi conduce o afacere.
 
Alte câteva zeci de tinere antreprenoare s-au reunit la Chişinău. Femeile vorbesc despre cât de greu este să te afirmi pe plan profesional, într-o societate dominată de bărbaţi.
 
Şefa organizaţiei nonguvernamentale GEN Moldova vorbeşte în special despre rolul mass-mediei în distrugerea stereotipurilor legate de femei.
 
Potrivit statisticilor, în Republica Moldova rata de angajare a femeilor în câmpul muncii este de 37,4%, în comparaţie cu cea a bărbaţilor care atinge peste 42%. De asemenea, datele Platformei pentru Egalitate de Gen arată că femeile au salarii în medie cu 12% mai mici decât bărbaţii.
Similare