VIDEO. Slujba de duminică, transmisă online, pe internet. Preoţii au citit şi o rugăciune specială
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Slujba de duminică, transmisă online, pe internet. Preoţii au citit şi o rugăciune specială

Slujbele din toată ţara au fost ţinute astăzi fără oameni în biserici, însă cu ajutorul tehnologiei au ajuns la credincioşi. Tehnologia a fost de ajutor celor care au vrut să urmărească slujba online, pe internet. Preoţii au citit şi o rugăciune specială care se face în momente dificile de boală, catastrofă, cutremur sau război. Slujitorii bisericii roagă oamenii să respecte recomandările autorităţilor.


 

În Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, duminică era plin de credincioşi care veneau la slujba de dimineaţă. Astăzi, alături de arhiepiscop au fost doar câţiva preoţi. Slujitorii bisericii sunt convinşi că medicii vor face tot ce le va sta în putinţă sa lupte cu virusul.

Deşi catedrala a fost închisă, slujba a putut ajunge la credincioşi.

Slujba de la catedrală s-a ţinut cu uşile închise însă aceasta a putut fi urmărită pe o reţea de socializare pe pagina Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Şi la Buzău, la biserica cu hramul Înălţarea Sfintei Cruci, preotul paroh a ţinut liturghia doar cu dascălul şi angajatul care de obicei vinde lumânări. Acesta le-a dat anafura şi agheazma puţinilor credincioşii care au stat la uşa bisericii. Slujba a fost transmisă prin intermediul unei staţii de amplificare, astfel că a putut fi ascultată de toţi buzoienii care stau în zonă.

La finalul liturghiei, preotul a citit o rugăciune specială care se face în momente dificile de boală, catastrofă, cutremur sau război. A pomenit şi credincioşii care i-au trimis prin SMS mesaje pe post de acatiste.

Preoţii îi roagă pe romani să asculte indicaţiile autorităţilor şi să rămână în case pentru că numai aşa vom reuşi să reducem îmbolnăvirile.

Similare
RECOMANDĂRI