Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Silvia Radu caută finanţare externă pentru reforma structurală a Primăriei Chişinău

Va fi numărat fiecare bănuţ care este cheltuit din bugetul public. Între timp, toate facturile vor fi postate pe site-ul oficial al primăriei. Dispoziţia a fost semnată astăzi de Silvia Radu. Şi asta nu e tot. Primăriţa îşi propune să reformeze structura municipalităţii. Deja a avut discuţii cu instituţii internaţionale de la care speră să obţină bani pentru reformă.

Pe lângă faptul că numărul angajaţilor este exagerat, responsabilităţile acestora se suprapun. Astfel, sunt şi mulţi directori care încasează salarii mari, iar de multe ori munca este pasată de la o întreprindere la alta. Reforma organizaţională va fi realizată doar cu ajutorul partenerilor externi de dezvoltare.
 
Ar trebui să fie introduse sisteme europene de gestiune, astfel încât structura primăriei să fie simplificată. Doar în acest mod, angajaţii vor şti clar de ce răspund şi se va găsi mai repede o soluţie la problemele Chişinăului. Se mizează pe o transparenţă maximă pentru ca oamenii să ştie clar pe ce au fost cheltuiţii banii publici.
 
În acest an, bugetul municipiului Chişinău este de 3,3 miliarde de lei.
 
Similare