Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Prima îmbolnăvire cu virusul A(H1N1), depistată la o femeie de 34 de ani din Chişinău

În Republica Moldova s-a înregistrat primul caz de gripă porcină - virsul A(H1N1). Este vorba despre o femeie din Chişinău în vârstă de 34 de ani. Pacienta s-ar fi molipsit în timp ce era în străinătate.

Centrul Naţional de Sănătate Publică informează că în ultima săptămână a anului 2017 şi prima săptămână a acestui an s-au înregistrat 4 cazuri de gripă, dintre care două au fost confirmate prin teste de laborator.
 
În Republica Moldova numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a depăşit numărul de 100 de mii, iar peste 5 mii de oameni au făcut infecţii respiratorii acute severe. Specialiştii spun că situaţia este caracteristică acestui sezon.
 
Îmbolnăvirea cu virusul gripal A(H1N1) prezintă simptome asemănătoare unei gripe sezoniere precum febră, tuse şi secreţii nazale, dureri în gât. Pentru prevenirea răspândirii bolii, oamenii sunt rugaţi să se adreseze la medic la apariţia primelor simptome, bolnavii să fie izolaţi la domiciliu şi să fie evitat orice contact al bolnavului cu alte persoane.
Similare