VIDEO. Poţi lansa o afacere direct de pe băncile universităţii! Înscrie-te la cursul de Antreprenoriat Tech pentru studenţi
Vizualizari:

VIDEO. Poţi lansa o afacere direct de pe băncile universităţii! Înscrie-te la cursul de Antreprenoriat Tech pentru studenţi

Pentru a susţine antreprenoriatul în rândul noilor generaţii, dar şi dezvoltarea unei economii digitale, în acest an de învăţământ, în 5 universităţi din ţară urmează a fi implementat un curs de Antreprenoriat Tech. Disciplina este destinată tuturor studenţilor interesaţi de crearea unei afaceri: de la idee, lansare şi până la dezvoltarea ei. Iniţitiva face parte din proiectul „Startup Academy UNI”, o componentă a programului Startup Moldova.

Această iniţiativă educaţională este dedicată actualilor şi potenţialilor antreprenori şi este dezvoltată în cadrul proiectului TEKWILL, cu suportul USAID şi al Suediei.

Timp de 12 săptămâni, studenţii vor învăţa cum trebuie să fie creat un business, cu accent pe componente precum: management strategic, planificare financiară, marketing, pitch, dar şi atragerea investitorilor. Viitorii antreprenori vor studia atât în grup, cât şi individual, fiind îndemnaţi să aplice cunoştinţele şi înafara orelor de curs. În total, programul se va desfăşura în 12 module, iar la final, studenţii îşi vor prezenta ideile de afaceri în cadrul unui Demo Day.Mary Nemciuc, coordonatoarea proiectului Startup Academy Moldova: „ Programul „Startup Academy UNI” vine să suplinească acest set necesar de cunoştinţe, pentru ca studenţii de astăzi să devină antreprenorii de mâine. Timp de 3 luni vom munci intens, iar pe lângă teorie, tinerii  vor pune în aplicare toate cunoştinţele în cadrul propriului proiect pe care îl vor dezvolta. Asta, deoarece ne dorim ca la final să avem produse palpabile. Pe termen lung, ne propunem să depunem toate eforturile pentru a construi business-uri scalabile, născute în universităţile din ţară.”

Program de formare pentru profesori universitari

Pentru a preda Antreprenoriatul Tech, 19 profesori universitari au participat la un program de formare continuă, în care şi-au dezvoltat abilităţile, sub ghidarea mentorilor din domeniile IT şi business. Ulterior, în procesul de predare, cadrele didactice vor beneficia de mentorat, consultanţă şi supraveghere pe toată durata cursului.

Gheorghe Căpăţână, şeful Departamentului de Informatică, USM: „Pentru ca Republica Moldova  să prospere este nevoie ca aceste inovaţii ale tinerilor să ajungă în societate. Noi trebuie să familiarizăm studenţii, să-i învăţăm şi să-i sprijinim în calea lor spre dezvoltarea unei afaceri, iar acolo unde întâmpină greutăţi, să-i susţinem şi să-i încurajăm.”

Svetlana Curaxina, profesor universitar, Universitatea de Stat din Comrat: „Este foarte complicat să construieşti ceva în lipsa cunoaşterii elementelor de bază ale antreprenoriatului. Din acest motiv, cursul de antreprenoriat este foarte necesar şi important. Rolul nostru este să-i ajutăm pe startuperi să evite greşelile şi să construiască afaceri prospere.”

Rafael Ciloci, decanul Facultăţii Inginerie Economie şi Business, UTM: „Programul pentru dezvoltarea antreprenoriatulu, implementat în universităţile noastre, are o importanţă majoră pentru studenţi. Antreprenoriatul prin prisma startup-urilor este o oportunitate excelentă ca tinerii să dezvolte nişte abilităţi inovatoare, cu impact deosebit asupra economiei noastre. Acest curs este unul specific, este important ca să fie realizat petru acei studenţi care au dorinţă de dezvoltare a unei afaceri inovaţionale.”

Eşti dornic de a învăţa Antreprenoriatul Tech şi de a-ţi dezvolta o afacere încă de pe băncile universităţii? Până în data de 19 septembrie, completează formularul şi ÎNREGISTREAZĂ-TE la program AICI.

Instituţiile de învăţământ superior care participă la program sunt:  
„Startup Academy” - parte a programului Startup Moldova - este o iniţiativă educaţională dedicată actualilor şi potenţialilor antreprenori, care este dezvoltată în cadrul Proiectului TEKWILL, cu suportul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi a Suediei. Obiectivul de bază al Proiectului „Tekwill”, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a ţării prin îmbunătăţirea capacităţilor antreprenoriale şi educaţionale ale membrilor societăţii, dar şi a potenţialului de cercetare şi dezvoltare al instituţiilor de învăţământ superior, în conformitate cu cererea de pe piaţa IT.
 
Similare
RECOMANDĂRI