Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Pompierii şi salvatorii au fost solicitaţi de 15 ori într-o singură zi

În timp ce unii sărbătoresc, alţii veghează. Serviciile speciale au avut mult de lucru în prima zi a Crăciunului pe stil vechi. Au intervenit la stingerea incendiilor, în accidentele de pe drumurile naţionale sau au salvat colindători blocaţi în ascensor.

Au pornit să vestească Naşterea Domnului şi s-au pomenit blocaţi în lift. Cinci adolescenţi, cu vârste între 13 şi 16 ani, au rămas în ascensor la etajul 7 al unui bloc de pe strada Decebal din Chişinău, mult dupa miezul nopţii. Abia în jurul orei 3, au reuşit să cheme în ajutor salvatorii.
 
Şi aşa au fost scoşi toţi cei 5 colindători, vii şi nevătămaţi. Două echipaje au muncit la deblocarea liftului.
 
Ultimele 24 de ore au fost de foc pentru pompieri. În localitatea Chetrosu, din Anenii Noi, o bucătărie de vară a luat foc, iar proprietarul, un bărbat de 41 de ani, s-a ales cu arsuri pe ambele mâini. Pompierii au reuşit să stingă incendiul, iar bărbatul a ajuns în îngrijirea medicilor. Un Crăciun nefast a fost şi pentru familia lui Ilie Bivol, renumitul vlogger din Republica Moldova. Casa în care tocmai se mutase a luat foc şi a ars în mare parte. Imaginile au fost filmate de către Ilie care şi-a rugat fanii să-l ajute să-şi restaureze casa şi în acelaşi timp i-a îndemnat să doneze şi pentru alte cauze.
 
Tragedii s-au întâmplat şi pe drumurile naţionale. Aseară, în apropiere de oraşul Străşeni, un microbuz a derapat şi s-a răsturnat. Şoferul a murit, prins între fiare.

De Crăciunul pe stil vechi, salvatorii au fost alertaţi la 15 intervenţii, la fel ca la Crăciunul de rit nou sau de Revelion. Cel mai des au fost chemaţi la incendii.
 
De sărbători, serviciile speciale sunt în alertă, aşa că de Sfântul Vasile de gardă vor fi 300 de salvatori şi pompieri cu peste 80 de autospeciale.
 
Similare