VIDEO. Poliţia a verificat mai mulţi agenţi economici din Chişinău, 18 din ei comercializau băuturi alcoolice după orele 22:00
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Poliţia a verificat mai mulţi agenţi economici din Chişinău, 18 din ei comercializau băuturi alcoolice după orele 22:00

În scopul combaterei comercializării băuturilor alcoolice în perioada orelor 22:00 – 08:00, asigurarea măsurilor de protejare a consumatorilor angajaţii Inspectoratelor de Poliţie, de comun cu Inspectoratul Naţional de Patrulare,  în perioada 11-12 octombrie curent, au fost desfăşurate măsuri de prevenţie şi verificare a agenţilor economici.

Ca rezultat, în toate sectoarele capitalei, au fost relevate 18 încălcări în activitatea agenţilor economici, care comercializau băuturi alcoolice după orele 22:00, contrar prevederilor Legii 1100 .06.2000 cu privire la fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic şi a producţiei alcoolice, cazurile fiind documente în baza art. 286 alin. (3) Cod contravenţional.

Au fost patrulate străzile şi curţile blocurilor locative, totodată fiind verificaţi şi agenţii economici care au program de lucru 24/24, inclusiv staţiile PECO, pentru neadmiterea comercializării producţiei alcoolice în perioada orelor 22:00 – 08:00.

Totodată, Poliţia a înaintat recomandări utile personalului întreprinderilor, precum si  cetăţenilor în vederea prevenirii victimizării si neadmiterea derogărilor de la cadrul legal.

Cetăţenii care devin martori sau deţin informaţii referitor la agenţii economici care încalcă prevederile legale şi programul stabilit pentru comericalizarea băuturilor alcoolice, sunt rugaţi să apeleze serviciul unic specializat 112 pentru a semnala încălcările.

Similare
RECOMANDĂRI