Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Persoanele care vor o schimbare în sistemul medical prenatal sunt încurajate să semneze o petiţie online

Cei care îşi doresc o schimbare în sistemul medical prenatal pot semna de acum si o petiţie online. Autorii proiectului spun că dacă autorităţile nu se grăbesc să reacţioneze la corupţie şi atitudine degradată, atunci ei vin cu o sesizare din partea tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

Până acum, petiţia a fost semnată online de către 778 de persoane. Toţi se solidarizează în special cu femeile care au avut parte de chinuri cumplite pe paturile de spital. Unii semnatari au lăsat şi un mesaj. De exemplu: „Sunt viitoare mămică şi nu aş dori să trec prin aşa chinuri şi umilinţe cum au trecut aceste femei!”, sau „Semnez pentru că e strigător la cer ce se întâmplă în sistemul medical”. Cineva mai scrie „Merit să aduc pe lume copii în condiţii omeneşti”, ori „Sunt la noi în ţară mii de oameni ce nu dispun de surse financiare şi ce reiesă că, acele persoane trebuie tratate ca nişte câini?”, se mai întreabă cineva.

Şi de această dată au fost lansate revendicări pe adresa Primului ministru Pavel Filip, Ministrului Sănătăţii, Centrului Naţional Anticorupţie, Oficiul Avocatul Poporului şi nu în ultimul rând, publicului larg.

În primul rând, semnatarii petiţiei online cer un plan de acţiuni complex pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale. Ei îşi mai doresc controale ample în spitale şi o analiză a nivelului de pregătire a medicilor.
Similare
RECOMANDĂRI