Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Obuzul explodat în Cobusca Veche, în timpul aplicaţiilor militare de la Bulboaca, a produs pagube pentru localnici

La un pas de tragedie. Un obuz a explodat în grădina unui locuitor al satului Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Proiectilul a ajuns accidental din poligonul Bulboaca, aflat în apropiere, în timpul unei trageri pentru un exerciţiu militar.

Mai multe ferestre s-au făcut ţăndări, iar o parte din viţa-de-vie, aflată în grădină, a fost distrusă. Sătenii s-au speriat de moarte aseară când obuzul a căzut în localitatea lor. Pentru că nu se întunecase, mulţi au apucat să vadă proiectilul cum cade.
 
Tamara Zatic se afla, împreună cu nepoţelul ei, la doar câţiva metri de locul unde s-a produs deflagraţia.
 
Primii care au ajuns au fost poliţiştii, urmaţi în scurt timp de militarii de la poligonul Bulboaca, care au strâns rămăşiţele proiectilului explodat. Primarul susţine că va cere despăgubiri pentru pagubele provocate.
 
În Cobusca Veche, ultimul caz de acest gen a avut loc în 1992. Atunci, două proiectile au căzut în sat.
 
Luni, la Bulboaca a început exerciţiul militar moldo-român „Scutul de foc 2017”, la care participă 300 de militari din Republica Moldova şi 20 din România. Aplicaţia, care se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv, se incheie mâine.
Similare