Sursa foto:Descopera Vizualizari:

VIDEO. Oamenii sunt îndemnaţi să renunţe la tratamentele bazate pe antibiotice  

Legea spune una, farmaciştii fac alta. În primele nouă luni ale acestui an s-au depistat cinci cazuri în care antibioticele au fost vândute în lipsa reţetelor medicale. Lucru pe care în luna aprilie a acestui an, Ministerul Sănătăţii l-a interzis. Specialiştii trag semnalul de alarmă şi spun că oamenii recurg prea des la asemenea metode de tratament.  

Dacă antibioticele sunt administrate fără o indicaţie a medicului specialist, atunci bacteriile din organism vor fi din ce în mai rezistente, avertizează autoritatea în sănătate.
 
De vină sunt şi medicii care scriu prea uşor prescripţii pentru astfel de preparate. În primele nouă luni ale acestuians-au realizat 179 de controale, în timpul cărora s-au depistat zeci de nereguli. În cinci cazuri, farmaciştii au vândut antibiotice, deşi bolnavii nu avea reţete medicale. Nu toţi conştientizează efectele negative pe care le pot avea asemenea medicamente.

Un apel s-a făcut şi către agriculturii care folosesc în mod excesiv medicamentele pentru plante.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor dă asigurări că tot lanţul de introducere în ţară a medicamenteloreste atent supravegheat. Din luna aprilie a acestui an, Ministerul Sănătăţii a interzis vinderea antibioticilor fără prescripţii medicale.
Similare