Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. O schemă frauduloasă cu anabolizante a fost destructurată

Aduceau substanţe anabolizante din China, le ambalau în Republica Moldova, după care le vindeau în Uniunea Europeană şi Statele Unite pentru milioane de lei. Oamenii legii au deconspirat o reţea de contrabandă cu anabolizante. 14 membri ai grupării au fost reţinuţi, iar trei, printre care şi liderul grupului, sunt daţi în căutare internaţională.

Cazul a ajuns în vizorul procurorilor în aprilie, după ce autorităţile române au reţinut doi cetăţeni moldoveni care au încercat să introducă în Europa 50 de mii de pastile şi 1.400 de fiole cu substanţă anabolizantă în valoare de un milion de lei. Au urmat zeci de percheziţii, soldate cu opt reţineri în luna august şi alte cinci în luna octombrie.
 
Potrivit oamenilor legii, afacerea cu steroizi funcţiona după o schemă bine stabilită.
 
Comenzile se făceau online. După achitare, pe cale rutieră, aeriană şi chiar prin poştă, preparatele erau transportate în ţările UE şi Statele Unite. Câştigurile erau uriaşe. Numai din livrările rutiere se obţinea un profit anual de jumătate de milion de dolari. Traversarea frontierei ar fi fost facilitată de un inspector vamal, care a fost reţinut la începutul acestei luni.

Până acum au fost identificaţi 17 membri ai grupării, toţi cetăţeni ai Republicii Moldova.
 
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă de la 3 la 10 ani de închisoare. Procurorii şi ofiţerii din cadrul Servicului Vamal admit că în schemă ar putea fi implicaţi şi funcţionari publici, responsabili de scoaterea produsului finit din Republica Moldova. În acest sens, investigaţiile continuă. 
Similare