VIDEO. O grupare infracţională, specializată în tâlhării şi condusă de un fost poliţist, a fost destructurată
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

VIDEO. O grupare infracţională, specializată în tâlhării şi condusă de un fost poliţist, a fost destructurată

O grupare criminală specializată în tâlhării, jafuri, furturi de terminale de plată, precum şi tentative de spargere a filialei Victoriabank din localitatea Costeşti, raionul Ialoveni, a fost deconspirată şi destructurată. Pentru anihilarea grupării au fost implicaţi peste o sută de poliţişti.

Activitatea criminală a grupării a fost monitorizată şi documentată în perioada septembrie 2017- iulie 2018. Din 24 iulie, poliţiştii au efectuat pe teritoriul Republicii Moldova 36 de percheziţii şi au depistat şi ridicat bani, bijuterii din aur, marijuana, telefoane mobile, cartele SIM, staţii radio, un aparat de detectare a metalelor şi mijloacelor băneşti.
 
Cinci membri ai grupării, printre care şi organizatorul, au fost reţinuţi şi arestaţi pe un termen de 30 de zile. Suspecţii  au vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani. Doi dintre ei au fost judecaţi anterior pentru infracţiuni patrimoniale şi sunt din Străşeni, Leova, Cantemir şi Comrat.
 
Potrivit informaţiilor, fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigatori sau persoane care furnizau informaţii despre eventualele locuri care erau atacate, executori şi persoane care achiziţionau bunurile infracţionale cu activitatea în domeniul caselor de amanet. Capul grupării era un fost poliţist. Au fost comise infracţiuni în Chişinău, Bălţi, Edineţ, Glodeni, Străşeni, Ialoveni, Călăraşi, Anenii Noi, Criuleni, Orhei.
 
Suma totală a pagubelor se ridică la 2 milioane de lei. Liderul şi membrii grupului criminal organizat riscă până la 15 ani de închisoare.


 
Similare
RECOMANDĂRI