VIDEO. Mii de pachete de ţigări ascunse în saci cu zahăr
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Mii de pachete de ţigări ascunse în saci cu zahăr

Un grup infracţional format din spanioli, români şi cetăţeni ai Republicii Moldova a fost destructurat de poliţie. O femeie de 38 de ani din ţara noastră şi doi cetăţeni din România, membri ai unui grup infracţional, au fost reţinuţi de poliţie fiind suspectaţi de contrabandă cu articole de tutungerie.

Pe 10 martie 2018, doi suspecţi, cetăţeni români, au fost reţinuţi în flagrant la Postul vamal Sculeni. Aceştea, intenţionau să treacă peste frontiera vamală a Republicii Moldova 200 de cutii a câte 500 de pachete, echivalent a 2 000 000 ţigarete, camuflate sub saci cu zahăr. Valoarea mărfii a fost estimată la 1 000 000 lei. 

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că grupul infracţional a organizat trecerea ilegală a frontierei vamale a Republicii Moldova, prin metodă de contrabandă, a articolelor de tutungerie, în proporţii deosebit de mari.
 
La începutul lunii martie 2018, trei cetăţeni de origine spaniolă, gestionaţi de un lider de 75 ani, au venit în Republica Moldova, unde s-au întâlnit cu doi cetăţeni ai României, care aveau rolul de şoferi de TIR şi o femeie din Republica Moldova. Cetăţenii spanioli au procurat articole din tutungerie de pe teritoriul Republica Moldova. Ulterior, acestea au fost tăinuite în ascunzişuri special amenajate în cadrul unei semiremorci încărcată cu zahăr, produs pe teritoriul Republicii Moldova.

Persoanele implicate în comiterea infracţiunii se află în arest preventiv. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare..
 
Similare
RECOMANDĂRI