Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Mesaje pe aripi de avion: „Ai grijă de tine mama, eu te aştept acasă”

„Ai grijă de tine mama, eu te aştept acasă”. Este doar unul dintre sutele de mesaje emoţionante scrise pe aripi de avioane de hârtie. Mii de astfel de avioane şi-au luat astăzi zborul şi au aterizat în poalele celor care pleacă din Republica Moldova, în speranţa ca le vor putea oferi copiilor lor o viaţă mai bună. Acţiunea face parte din campania „Familii fără Frontiere”.

Flashmob-ul a emoţionat până la lacrimi zeci de mame care-şi lasă pruncii acasă şi pleacă în căutarea unei vieţi mai bune. Unul dintre avioanele colorate, dar cu mesaje triste, a ajuns la Ana Mocanu. Acum opt ani a fost nevoită să plece în Italia pentru a-şi întreţine familia. A lăsat în urmă trei copii, iar cea mai mică avea 13 ani.

Un alt avion de hârtie a aterizat în mâinile Mariei Tătăroi, şi ea mamă care nu şi-a văzut cei doi copii ai săi crescând. Cei mai frumoşi ani din viaţa copiilor i-a pierdut în timp ce se afla la muncă în Rusia.

Statisticile oficiale arătă că peste 100 de mii de copiii din Republica Moldova au cel puţin un părinte plecat în străinătate. Fundaţia „Terres de Hommes” a organizat mai multe activităţi cu aceşti copii, care au gândit şi au scris mesajele imprimate pe avioanele de hârtie.

Copiii care cresc în lipsa părinţilor sunt în categoria de risc. Mulţi dintre ei o pot apuca pe calea greşită, afirmă cei responsabili, şi fie săvârşesc infracţiuni, fie sunt victime.

Flashmob-ul face parte din campania „Familii fără hotare” organizată de Fundaţia Elveţiană „Terre des Hommes" în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei şi Departamentul Poliţiei de Frontieră.
 
Similare
RECOMANDĂRI