VIDEO. În doar şase zile şoferii au comis 4 761 de încălcări ale circulaţiei rutiere. Viteza excesivă şi conducerea în stare de ebrietate avansată, cele mai întâlnite
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. În doar şase zile şoferii au comis 4 761 de încălcări ale circulaţiei rutiere. Viteza excesivă şi conducerea în stare de ebrietate avansată, cele mai întâlnite

4 761 de încălcări ale Regulamentului circulaţiei rutiere au fost documentate de inspectorii de patrulare în perioada 4 -10 octombrie.

Cele mai grave dintre acestea au fost:

2 448 de conducători auto au depăşit limita de viteză;
82 cazuri de neutilizare a centurii de siguranţă şi a scăunelului pentru copii;
66 cazuri de trecere a intersecţiei la semnalul de interzicere al semaforului;
33 contravenţii comise de către pietoni şi alte categorii de participanţi la trafic.

În această perioadă inspectorii de patrulare au înlăturat de la volanul unităţilor de transport 124 de şoferi în stare de ebrietate, 113 dintre ei erau în stare de ebrietate avansată.

Ultimul caz a avut loc ieri, în capitală, aproximativ la ora 11:10. În timpul supravegherii circulaţiei rutiere în sectorul Botanica, inspectorii au observat un automobil Toyota care se deplasa neregulamentar. Şoferul autovehicului a fost stopat pentru verificări, moment în care poliţiştii au simţit un miros puternic de alcool şi vizibil în starea avansată de ebrietate. Acesta a fost condus la Dispensarul narcologic, supus testului alcoolscopic, aparatul Drager a confirmat prezenţa alcoolului, în aerul expirat fiind de 1,27 mg/l.Bărbatul de 38 ani a rămas fără permis de conducere şi urmează să fie supus tuturor procedurilor legale.

Menţionăm că în perioada de referinţă pe teritoriul ţării s-au produs 46 de accidente rutiere grave, soldate cu 8 persoane decedate şi 66 traumatizate.

Inspectoratul Naţional de Patrulare reaminteşte că numai respectând RCR vom avea un trafic în siguranţă.

Similare
RECOMANDĂRI