SOCIAL

VIDEO. În 2017, proiectul "Şcoala mea" a fost implementat în 20 de instituţii din Republica Moldova

Tot mai mulţi părinţi şi elevi se implică în activitatea şcolilor. În acest an, încă 20 de instituţii de învăţământ din Republica Moldova au învăţat cum să-şi facă publice bugetele şi să colaboreze cu părinţii şi elevii în cadrul proiectului "Şcoala mea – responsabilizare socială pentru reforma educaţiei din Republica Moldova".

Timp de un an, administratorii celor 20 de instituţii de învăţământ au beneficiat de sprijin în elaborarea bugetelor şcolare. Ca rezultat, elevii, părinţii, cadrele didactice şi toţi cei interesaţi au acces la informaţiile financiare şi pot lua parte la stabilirea priorităţilor pentru dezvoltarea instituţiilor de învăţământ.

Implicarea factorilor externi în soluţionarea problemelor din şcoli a dus la îmbunătăţirea activităţii acestora, susţin managerii instituţiilor de învăţământ.
 
În cei patru ani de implementare al proiectului, 80 de şcoli au folosit instrumentele de responsabilizare socială, în care au fost implicate 45 de mii de persoane, inclusiv autorităţile locale şi raionale. 
 
În 2018, alte 20 de unităţi de învăţământ urmează să implementeze programul Şcoala mea. Proiectul oferă posibilitate instituţiilor de învăţământ să acceseze şi fonduri străine.
 
Datorită acestui proiect, sistemul educaţional va deveni mai transparent, susţin reprezentantii Ministerului Educaţiei.
 
Proiectul "Şcoala mea" a fost lansat de EXPERT-GRUP, la începutul anului 2014, şi este implementat cu sprijinul financiar oferit de Parteneriatul Global pentru Responsabilizare Socială al Băncii Mondiale şi suportul informaţional al Ministerului Educaţiei din Republica Moldova. Durata proiectului este de 5 ani.