VIDEO, FOTO. Cauzele prăbuşirii blocului cu 9 etaje de la Otaci. Locatarii au făcut modificări neautorizate
Sursa foto:fb/Igor Dodon Vizualizari:

VIDEO, FOTO. Cauzele prăbuşirii blocului cu 9 etaje de la Otaci. Locatarii au făcut modificări neautorizate

Conform estimărilor prealabile, au fost câteva cauze care au adus la prăbuşirii blocului cu 9 etaje de la Otaci. Totul a început de la darea în exploatare a blocului cu diverse încălcări. S-a depistat că în subsolul blocului permanent se acumula apă, iar locatarii au făcut modificări neautorizate în construcţia blocului, au demolat parţial pereţii de bază. Potrivit afirmaţiilor reprezentanţilor Direcţiei Situaţii de Urgenţă, cel mai probabil, blocul va fi demolat. Aceste detalii au fost spuse de preşedintele Igor Dodon care se află cum în oraşul Otaci.

„Locatarii au fost evacuaţi la timp de către autorităţile locale, înainte de prăbuşire, fiindcă pe pereţii clădirii au apărut crăpături vizibile. În total, în bloc sunt 36 de apartamente, au fost evacuate 18 familii - 51 de persoane, inclusiv 11 copii. Cu părere de bine, nimeni nu a avut de suferit.
La momentul dat, sarcina primordială a autorităţilor locale şi a celor centrale este plasarea temporară a locatarilor evacuaţi şi identificarea noilor locuinţe. O parte din ei se află la rude, ceilalţi au fost cazaţi în instituţii sociale,” a scrie Dodon într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui statul îi va asigura pe toţi sinistraţii cu locuinţe permanente. „În acest scop, examinăm diferite variante, inclusiv compensarea locuinţelor distruse, la preţuri de piaţă, pentru procurarea noilor apartamente.”„De asemenea, consider că este necesară efectuarea unei inspecţii a blocurilor cu multe etaje, de aceeaşi serie, în toate localităţile Republicii Moldova. Direcţiile pentru situaţii de urgenţă şi autorităţile locale trebuie să se ocupe de aceasta în regim de urgenţă.”


 

VIDEO. Blocul de la Otaci, prăbuşit ieri, va fi demolat

Similare
RECOMANDĂRI