Sursa foto:Expresul Vizualizari:

VIDEO. Drumul naţional Chişinău-Ungheni-Sculeni va fi gata abia în mai 2018

Un nou termen pentru drumul Chişinău-Ungheni-Sculeni. Potrivit constructorilor, drumul va fi gata abia peste 8 luni. Termenul iniţial era septembrie 2016.

Motivul întârzierilor îl constituie lipsa materialelor, birocraţia din Republica Moldova, dar şi lipsa finanţării. Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a fost în inspecţie pe şantier.

Termenul limită de dare în exploatare a drumului Chişinău-Sculeni era sfârşitul acestui an. Proiectul de reabilitare stagnează însă. Din motive birocratice, se plâng executanţii.

O altă problemă este şi cea a banilor, după ce BERD a blocat finanţarea în urma actelor de corupţie depistate în domeniu. Întârzieri sunt şi pentru că o serie de probleme tehnice nu au fost depistate în etapa de proiectare.

Responsabilii susţin că lucrările vor fi gata abia în luna mai 2018. Prioritară este însă centura oraşului Ungheni, care trebuie să fie gata până la sfârşitul lunii octombrie.

Cei mai nemulţumiţi sunt şoferii de curse interurbane, care spun că din cauza drumului în reparaţie au de suferit călătorii, dar şi automobilele. Reabilitarea traseului Chişinău-Ungheni este efectuată cu suportul financiar al BERD şi al Uniunii Europeane. Valoarea proiectului este de 180 de milioane de euro, din care 60 de milioane sunt sub formă de grant.

 
Similare
RECOMANDĂRI