VIDEO. Doliu în Giurgiu. Familia românului ucis în atacul armat din Germania aşteaptă repatrierea trupului neînsufleţit
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Doliu în Giurgiu. Familia românului ucis în atacul armat din Germania aşteaptă repatrierea trupului neînsufleţit

Doliu în localitatea Singureni din judeţul Giurgiu de unde era Viorel, tânarul care şi-a găsit sfârşitul în atacul armat de miercuri seară din oraşul german Hanau. Familia băiatului este împietrită de durere, aşteaptă repatrierea trupului neînsufleţit şi se pregăteşte de înmormântare. Atenţie, urmează imagini cu puternic impact emoţional!


Viorel avea 23 de ani. Plecase în Germania cu părinţii ca să-şi facă un rost în viaţă, să strângă bani pentru o casă în satul său natal, la Singureni, în judeţul Giurgiu.

Acum, rudele tânărului ucis în atacul armat din Hanau sunt împietrite de durere şi nu le vine să creadă ce s-a întâmplat.

Tânărul lucra la o firmă de curierat şi se întorcea de la muncă în seara în care a avut loc atacul. S-a oprit să-şi cumpere ceva de mâncare, după cum povestesc rudele. Iar în acel moment, atacatorul l-a împuşcat.

Familia îndurerată aşteaptă acum repatrierea trupului neînsufleţit. Costurile vor fi suportarte de Ministerul de Externe.

Pe lângă cetăţeanul român, încă 8 oameni au fost ucişi în atacul de miercuri seară şi 6 au fost răniţi. Toţi erau clienţii unui bar şi ai unui fast food.

Atacul, comis de un bărbat cu convingeri rasiste, a mobilizat autorităţile. Ministrul de Interne a anunţat măsuri sporite de securitate în toată ţara, mai ales în jurul moscheilor şi a altor obiective considerate sensibile.

Victimele atacurilor de la Hanau erau de origine germană, turcă, bulgară, română, bosniacă şi afgană, conform poliţiei.

Aseară, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Hanau şi la Berlin pentru a condamna rasismul şi pentru a se reculege în memoria victimelor.

Similare
RECOMANDĂRI